top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

BLog

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee

Goed herstellen van je training in 4 stappen
Je herstel is net zo belangrijk, misschien zelfs wel belangrijker, dan de inspanning die je levert. Zonder een goed herstel is het voor jouw lichaam bijna onmogelijk om spiermassa op te bouwen. Tijdens krachttraining maak je als het ware kleine scheurtjes in je spiervezels. Het is goed om rekening te houden met je herstel om het meest uit je trainingen te kunnen halen. Hieronder noemen we een aantal suggesties die jouw herstel na een training versnellen.


  1. Stretch of gebruik een Foamroller/ Theragun om de doorbloeding te stimuleren. Bloed is de geleider van alle bouwstoffen en een betere doorbloeding zal daardoor meewerken aan een sneller spierherstel.

  2. Neem voeding met voldoende eiwitten in. Je lichaam heeft eiwitten nodig om spiermassa op te bouwen.

  3. Zorg voor een goede nachtrust. Terwijl je slaapt is jouw centrale zenuwstelsel bezig om jouw lichaam te herstellen. Lees in deze post meer over het belang van een goede nachtrust >

  4. Rust tussen de trainingen. Houdt rekening met 24u (gevorderde sporters) tot 72 uur (beginnende sporters) rust tussen de trainingen. De precieze hoeveelheid rust is afhankelijk van je trainingsniveau en de spiergroepen die je hebt getraind.


Wil je graag begeleiding tijdens het trainen en een advies op maat over jouw optimale herstel? Neem contact met ons op.

Comments


bottom of page