top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

BLog

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee

Warming up


In deze video geeft Tijke, de oprichter van Fit Zone, je wat inspiratie voor de warming-up. Een warming-up is nodig om ons lichaam ‘klaar te stomen’ voor de inspanning die we willen gaan leveren. Tijdens de sessies bij Fit Zone wordt hier veel aandacht aan besteed. Er zijn een aantal onderdelen die belangrijk zijn om mee te nemen voor een volledige warming-up.

  1. Een algemene warming-up. Tijdens dit onderdeel willen we ons lichaam activeren door een paar minuten te rennen/fietsen/roeien of de ski ergometer te gebruiken. Je verhoogt hiermee je hartslag en versnelt de ademhaling.

  2. Stretchen. Wij raden aan om dynamische stretches uit te voeren (zie video). Als je vanuit stilstand de spier op maximale lengte brengt kan het juist lastiger worden om tijdens de training maximale kracht te leveren.

  3. Voorbereiding van het motorisch patroon van de training. Stel je hebt een back squat in je trainingsschema staan, dan is het handig langzaam op te bouwen naar het gewenste gewicht. Je kunt eerst een goblet squat te doen om vervolgens de squat met een lege barbell uit te voeren. En daarna kun je met het gewenste gewicht aan de slag.

Succes!

コメント


bottom of page