top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

het verhaal van oprichter tijke

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Tijke van de Loo

Coach en oprichter

"Ik sta naast je en bied je 100% support, maar je moet zelf de regie nemen."

Ik heb een zorgeloze jeugd gehad, waarin ik desondanks toch de overtuiging heb ontwikkeld, dat ik moest presteren om er te mogen zijn. Dat uitte zich in het constante streven naar perfectie qua resultaten op het gebied van school, studie en (top)sport. Nu kan perfectionisme in redelijke proporties nog als een gunstige eigenschap worden gezien; als de daaruit voortkomende faalangst je compleet verlamt en opbrandt wordt dat duidelijk een ander verhaal.Toen ik tijdens mijn periode als topsporter in aanraking kwam met krachttraining, had ik een manier gevonden om mijn onzekerheid en innerlijke leegte letterlijk te verstoppen.

Dat bleek het begin van een alles verwoestende obsessie, die pas ruim twaalf jaar later tot een halt werd geroepen. Zelfs een scheiding en een klinische opname bleken niet voldoende voor een ommekeer.

Toen ik niet dieper kon zakken en het voor mij eigenlijk niet meer hoefde, gaven mijn zoontje Tiago en het verlangen een vader voor hem te zijn me toch de kracht om niet meer naar het duiveltje op mijn schouder te luisteren. Een intensieve periode van therapie, die ik inmiddels liefkozend ‘de universiteit van het leven’ noem, heeft een grote bijdrage geleverd aan de enorme verandering, die sindsdien in mijn leven heeft plaatsgevonden.

Tijke van de Loo Fit Zone Amersfoort.jpg

Ik ontdekte, dat diep van binnen gewoon een goed jochie zat,die soms stomme dingen doet en zeker niet perfect is, maar desondanks helemaal oké. De leegte begon zich langzaam te vullen en ik ontdekte de sterke drang, om mijn groei te delen met anderen in de hoedanigheid van coach. Ik ging weer werken als zelfstandig coach. Toen de mogelijkheid kwam om een eigen studio te openen, bleek dat een mooie kans om mijn groei in de praktijk te brengen. Ik was bang, onzeker of het wel ging lukken, maar wilde me niet meer laten leiden door angst.

Ik had inmiddels al helder voor ogen waar The Fit Zone voor moest staan. Het gaat om fit zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied; meer dan alleen fysiek dus. En, zoals dat blijkbaar gaat als je loslaat, er kwamen een hoop fantastische mensen op het pad van TFZ. Iedereen levert zijn of haar unieke bijdrage, zowel de coaches als de sporters. Het maakt me ultiem blij als ik merk dat mensen zich veilig en thuis voelen en als gevolg in kleine stapjes gaan groeien. Dat laat zich vervolgens zien in het uiterlijk. Het voelt alsof ik precies ben waar ik moet zijn.

wie werken er nog meer bij fit zone

bottom of page