top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

het verhaal van oprichter tijke

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Tijke van de Loo

Personal trainer, healthCoach en oprichter

‘Ik sta naast je en bied je 100% support, maar jij houdt de regie.’

Met The Fit Zone heb ik mijn ambitie waargemaakt: een veilige plek om helemaal jezelf te zijn en waar je werkt aan fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Een plek waar je écht gezien wordt, waar je kwetsbaar kunt zijn en waar het voelt als een warm thuis.

 

In TFZ wil ik mensen inspireren op weg naar persoonlijke groei. Zelf zat ik ooit als topsporter in een diep dal. Krachttraining werd een manier om mijn onzekerheid te overwinnen en een innerlijke leegte te vullen. Dacht ik. Maar in feite trainde ik me letterlijk kapot. Mijn prestatiedrang en streven naar perfectie werd een alles verwoestende obsessie die uiteindelijk twaalf jaar duurde. In die periode is er veel stuk gegaan, waaronder mijn huwelijk. Zelfs toen ik werd opgenomen was dat niet voldoende voor een ommekeer. Ik raakte in een diepe depressie en het leven leek mij niets meer te bieden, het hoefde eigenlijk niet meer.

 

Mijn zoontje Tiago en het verlangen een vader voor hem te zijn gaven me de kracht om niet meer naar dat duiveltje op mijn schouder te luisteren. Na een lange periode van intensieve therapie heb ik uiteindelijk de weg naar boven gevonden. Ik ontdekte dat er diep van binnen gewoon een goed jochie zat, niet perfect, maar desondanks helemaal oké. De leegte begon zich langzaam te vullen en ik kreeg een sterke drang om mijn groei te delen met anderen. Toen de mogelijkheid kwam voor een eigen studio, was dat een mooie kans om die droom te verwezenlijken. Het was een enorm spannende stap en ik was behoorlijk onzeker, maar ik wilde me niet meer laten leiden door angst.

Ik had snel helder voor ogen waar The Fit Zone voor moest staan: fit zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Want kracht is voor mij vooral een combinatie van die dingen, en dus niet alleen maar spieren, die les had ik inmiddels wel geleerd. Dankzij veel fantastische mensen, vrienden, cliënten en andere coaches, ieder met een unieke inbreng, kreeg TFZ een enorme boost. Inmiddels hebben we een team van meer dan 10 personal trainers en coaches en een grote groep van trouwe klanten. Het maakt me ultiem blij dat mensen zich hier veilig en thuis voelen en stapje voor stapje groeien. Zoals ik zelf gegroeid ben. Hier ben ik precies waar ik moet zijn.

Tijke van de Loo Fit Zone Amersfoort.jpg

Opleidingen tijke

  • NASM (National Academy of Sports Medicine): Certified Personal Trainer

  • MILO: Certified Personal Trainer (Level 4)

  • Precision Nutrition: Mentorship, Master Health coaching Certification

  • CHIVO: Vitaliteitscoach (counselling en doelgericht coachen)

  • Phoenix Opleidingen: professionele communicatie (Systemisch Werken, Transactionele Analyse en NLP)

wie werken er nog meer bij fit zone

bottom of page