top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

het verhaal van coach roy

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee

roy van der ven

Personal Trainer / Coach

“Bewegen is een waardevolle manier om je ‘gevoelskennis’ aan te boren”

Het ontstaan van The Fit Zone in 2016 was uniek: een stel vrienden die met elkaar gingen bouwen aan een geweldig concept. Naast kameraadschap groeide een gedeelde visie op bewegen, trainen en coachen. Een visie die is gestoeld op persoonlijke aandacht en verbinding. Waarden die ons fundament vormen. Inmiddels hebben we allemaal een eigen accent ontwikkeld. Ik ook.

In mijn ontwikkeling als trainer/coach merkte ik hoeveel energie ik haalde uit de verbinding met cliënten. Dat motiveerde mij om meer uit coaching te halen. Naast andere opleidingen op dit gebied, ben ik psychologie gaan studeren met een masterspecialisatie klinische psychologie. 

Door mijn academische achtergrond heb ik een wetenschappelijke bril meegekregen. Daardoor lijkt het alsof –plat gezegd– alles en iedereen valt op te delen, te meten en te voorspellen. Alhoewel dit best nuttig kan zijn, heeft het natuurlijk zo zijn beperkingen. Beperkingen die de werkelijke complexiteit van de mens te kort doen. Bovendien wordt er dan aan een andere bron van kennis voorbijgegaan, die van de menselijke verbinding. Dat gaat veel meer over voelen. 

 

Bewegen is in mijn ogen een waardevolle manier om te leren voelen, om letterlijk terug te komen naar je lijf. Veel sporters van Fit Zone beschrijven dit altijd zo mooi wanneer zij na een lange werkdag binnenkomen met een “vol hoofd” en de deur weer uitlopen met “een lekker lijf”. Door te bewegen gaat energie stromen en dat is van positieve invloed op ‘het mentale’. Een prachtige wisselwerking die in combinatie met coaching aan kan zetten tot beweging op meerdere vlakken van iemands leven. Beweging die zich door laat vertalen naar krachtige stappen in, bijvoorbeeld leefstijl, maar ook in dingen die je zin geven in het leven. Wanneer dit balletje gaat rollen, gaan mijn ogen glunderen!

Dat alles vraagt om een plek waar je je veilig voelt en je de ruimte ervaart om te zijn wie je bent en te delen wat je wilt delen. The Fit Zone is zo’n plek. Het zijn deze aspecten – naast plezier en zelfsturing in (trainings)doelen – waar ik veel waarde aan hecht. Samen gaan we kijken hoe we daar doelgericht invulling aan kunnen geven en wat bij jou past. Je bent meer dan welkom!

Roy van de Ven Fit Zone Amersfoort.jpg

Opleidingen Roy

  • Universiteit Utrecht Psychologie

  • Chivo - Opleiding Functioneel Bewegen

  • Chivo - Opleiding Functioneel Trainen

  • Chivo - Opleiding Functioneel Voeden

  • MILO Opleiding Performance & Education

wie werken er nog meer bij fit zone

bottom of page