top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

het verhaal van coach roy

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee

roy van der ven

Personal Trainer / Coach

“Bewegen is in mijn ogen een waardevolle manier om je ‘gevoelskennis’ aan te boren”

De totstandkoming van Fit Zone in 2016 was uniek: een stel vrienden die met elkaar gingen bouwen aan een geweldig concept. Naast een hoop plezier en kameraadschap, ontstond een gedeelde visie op bewegen, trainen en coachen. Een visie die is gestoeld op persoonlijke aandacht en verbinding. Waarden die het fundament vormen van hoe we bij Fit Zone werken. Binnen onze visie heeft ieder van ons in de loop van de tijd een eigen accent ontwikkeld. Ik ook.

In mijn ontwikkeling als trainer/coach merkte ik hoeveel energie ik kon halen uit de verbinding met cliënten. Gaandeweg bracht mij dit misschien nog wel meer plezier dan, bijvoorbeeld het maken van het meest optimale programma voor spiergroei of vetverlies. Het in verbinding zijn met cliënten motiveerde mij om meer uit coaching te halen. Naast andere opleidingen op dit gebied, ben ik psychologie gaan studeren en start ik binnenkort aan een masterspecialisatie klinische psychologie. 

Door mijn academische achtergrond heb ik een vrij wetenschappelijke bril meegekregen. Een bril waardoor het lijkt alsof –plat gezegd– alles en iedereen valt op te delen, te meten en te voorspellen. Want alleen dan kan er effectief en evidence-based gewerkt worden. Alhoewel deze werkwijze best nuttig kan zijn, heeft het zo zijn beperkingen. Beperkingen die de werkelijke complexiteit van de mens te kort doen. Bovendien wordt er in mijn ogen aan een andere bron van kennis dikwijls voorbijgegaan. Die bron is menselijke verbinding en gaat veel meer over voelen. Het zijn ervaringen waar geen inzicht in te krijgen is met vragenlijsten, cijfers of categorieën.

Roy van de Ven Fit Zone Amersfoort.jpg

Bewegen is in mijn ogen een waardevolle manier om je ‘gevoelskennis’ aan te boren. Het is een manier om letterlijk terug te komen naar je lijf en te ervaren hoe je je voelt. Veel sporters van Fit Zone beschrijven dit altijd zo mooi wanneer zij na een lange werkdag binnenkomen met een “vol hoofd” en de deur weer uitlopen met een “een lekker lijf”. Door te bewegen gaat energie stromen. Energie die vervolgens ook weer van positieve invloed is op ‘het mentale’. Een prachtige wisselwerking die in combinatie met coaching aan kan zetten tot beweging op meerdere vlakken van iemands leven. Beweging die zich door laat vertalen naar krachtige stappen in, bijvoorbeeld leefstijl, maar ook in dingen die je zin geven in het leven. Wanneer dit balletje gaat rollen, gaan mijn ogen glunderen!

In verbinding komen vraagt een plek waar je je veilig voelt en je de ruimte ervaart om te zijn wie je bent en te delen wat je wilt delen. Daar hebben we bij Fit Zone een hele fijne omgeving voor gecreëerd. Het zijn deze aspecten – naast een stuk plezier en zelfsturing in (trainings)doelen – waar ik persoonlijk veel gewicht aan hecht. Samen gaan we kijken hoe we daar doelgericht invulling aan kunnen geven en wat bij jou past. Je bent meer dan welkom!

wie werken er nog meer bij fit zone

bottom of page