top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

het verhaal van fysio- en manueel therapeut patrick

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee

Patrick elenbaas

Fysio- en manueel therapeut en Personal revalidatie trainer

"Na een paar keer vond Patrick de kern van het probleem en kon hij veel verbetering aanbrengen. Lopen gaat nu weer een heel stuk beter dan het lange tijd gegaan is." 

- Laurens -

Wat doe ik anders

Als fysio- en manueel therapeut kan ik op een bijzondere manier mensen helpen. Dat is simpelweg mijn drijfveer. Ik heb 10 jaar als fysiotherapeut gewerkt in het Meander Medisch Centrum, waar ik mij specialiseerde in behandeling van schouder, knie, heup en wervelkolom. Sinds 2019 werk ik vanuit mijn eigen praktijk binnen The Fit Zone. Het mooie is dat we bij TFZ allemaal op ons eigen terrein bijdragen aan een gezonder leven van onze cliënten. Onze overlap van kennis en kunde over het menselijk lichaam, voeding, training en revalidatie zorgt voor een krachtige mix van mogelijkheden. Zo kan personal training een logisch verlengstuk zijn van de behandeling en de revalidatie. En het mooie is: in The Fit Zone zijn alle faciliteiten aanwezig.

 

Het is geen doel op zich, maar een behandeltraject bij mij is liefst zo kort mogelijk. Resultaat moet snel merkbaar zijn, en anders veranderen we de strategie voor meer resultaat. Niemand heeft de volledige wijsheid in pacht om langdurige en ingewikkelde blessures zomaar even te kunnen oplossen. Toch blijkt dat vaak al na één behandeling duidelijke fysieke vooruitgang wordt geboekt. Het begint voor mij met het heel goed begrijpen van de klachten en de eventuele oorzaken daarvan. Helaas heeft de huisarts of de medisch specialist niet altijd voldoende tijd om een begrijpelijke uitleg te geven van klachten, voor mij is dat juist heel belangrijk. Een overzicht van mijn aanpak:

Manuele therapie

Voor mij is dit meer dan het ‘klassieke kraken’ en ik sla dit vaak zelfs over omdat het geen blijvende resultaten geeft. Door andere technieken toe te passen boeken we vaak meer progressie en verbetering voor de lange termijn.

 

Het Mulligan concept

De Mulligan therapie is een 'no nonsense' benadering met pijnvrije mobilisatietechnieken op betrokken gewichten. Zo beweeg je al snel met minder pijn.

 

Mylogenics

Deze benadering richt zich op het aanpakken van oorzaken in de spiersystemen, in plaats van te focussen op symptomen. De oorzaak van een blessure bevindt zich vaak op de diepere bindweefsellagen. De behandeling wordt vaak ervaren als ‘nuttig pijnlijk’. Bij deze aanpak hoort ook het optrainen van de aangedane spiersystemen.

 

Personal revalidatietraining

Revalideren zou je een bijzondere en doelgerichte manier van trainen kunnen noemen. Een fysiotherapeut is niet vanzelfsprekend ook een goede revalidatietrainer. Daarom heb ik verschillende extra opleidingen gevolgd om de overgang van revalidatie (herstel)niveau naar sportbelasting niveau beter te laten verlopen. Samen met de andere experts van The Fit Zone bieden we iedereen een programma op maat.

Patrick Elenbaas Fysiotherapeut Amersfoort .jpg

Wie werken er nog meer bij fit zone

bottom of page