top of page
LOGO_THEFITZONE witzonderrand.png

het verhaal van fysio- en manueel therapeut patrick

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee

Patrick elenbaas

Fysio- en manueel therapeut

"Na een paar keer vond Patrick de kern van het probleem en kon hij veel verbetering aanbrengen. Lopen gaat nu weer een heel stuk beter dan het lange tijd gegaan is." 

- Laurens -

Wat doe ik anders

Ik neem uitgebreid de tijd voor uw eerste bezoek en latere behandelingen. Door ervaring en meerdere behandel opties is er vrijwel altijd progressie te boeken.

Manuele therapie

Ik bied meer dan het ‘klassieke kraken’ en sla dit vaak zelfs over omdat het geen blijvende resultaten geeft. Door andere technieken toe te passen boeken we progressie en verbetering voor de lange termijn.

 

Het Mulligan concept

Boekt resultaten door pijnvrije mobilisatietechnieken op de betrokken gewichten. Hierdoor beweeg je al snel met minder pijn. De Mulligan therapie kenmerkt zich door een 'no nonsense' benadering.

 

Mylogenics

Deze benadering richt zich op het aanpakken van oorzaken en klachten in de spiersystemen, in plaats van te focussen op symptomen. De oorzaak van een blessure bevind zich vaak op de diepere bindweefsellagen. Cliënten ervaren de behandeling vaak als nuttig pijnlijk.... Naast de 'hands on' aanpak hoort het ook bij Mylogenics om de aangedane structuren op te trainen.

 

Personal training

Revalideren en trainen gaan hand in hand, maar verschillen wezenlijk van elkaar. Een Fysiotherapeut komt niet als vanzelf de basis opleiding af als goede trainer. Ik heb daarom zelf extra opleidingen gevolgd om beide disciplines te beheersen en de overgang van revalidatie (herstel)niveau naar sportbelasting niveau beter te laten verlopen.

Patrick Elenbaas Fysiotherapeut Amersfoort .jpg

Drijfveren

Naast allerlei Therapeutische en Praktische skills neig ik als mens naar het helpen van mensen. Als vanzelfsprekend wil ik een verschil maken in het leven van anderen . Die waarde deel ik met mijn collega's van The Fit Zone. Het gaat om u en wij willen u op ons vakgebied maatwerk bieden.

 

Het is geen doel op zich, maar een behandeltraject bij mij is zo kort mogelijk. Wanneer een aanpak werkt moet dat merkbaar zijn. Is dit niet het geval zullen we de strategie veranderen voor meer resultaat.

Wetende dat niemand de volledige wijsheid in pacht heeft om langdurige, ingewikkelde blessures zomaar op te lossen, blijkt vaak na één behandeling duidelijke fysieke vooruitgang te kunnen worden geboekt.

Daarnaast heeft de eerste behandeling tot doel een beter begrip van uw eigen klachten en eventuele oorzaken te krijgen. De huisarts of de medisch specialist heeft niet altijd voldoende tijd om een begrijpelijke uitleg te geven van uw klachten. 

Ik heb het getroffen met mijn collega’s van The Fit Zone. Sinds april 2019 ben ik verbonden aan The Fit Zone. Daarvoor werkte ik gedurende 10 jaar in het Meander Medisch Centrum en specialiseerde mij verder in schouder-, knie-, heup- en wervelkolom klachten. 

De Personal Trainers van The Fit Zone zijn uitzonderlijk in hun vak en eveneens resultaatgericht. Onze overlap van kennis en kunde over het menselijk lichaam, voeding, training en revalidatie zorgt voor een krachtige mix van mogelijkheden voor u om het gewenste resultaat te bereiken.

We zijn een hecht team en een goede relatie met onze cliënten en elkaar is voor ons essentieel. Ik hoop u bij The Fit Zone te ontmoeten!

Wie werken er nog meer bij fit zone

bottom of page