het verhaal van fysio- en manueel therapeut patrick

Graag leren we jou beter kennen onder het genot van een kopje koffie of thee

Patrick elenbaas

Fysio- en manueel therapeut

"Simpel: hoe meer je van de oorzaken aanpakt hoe groter de positieve effecten op de klachten. Mijn behandelingen zijn resultaatgericht."

De liefde voor sport en bewegen is er met de paplepel ingegoten. Als jong ventje altijd buiten te vinden en opgegroeid in een gezin waar stilzitten aan de eettafel al moeilijk genoeg was. Ik koos voor de Sportacademie waar ik net als mijn vader het vak van docent leerde. Ik genoot er van om kinderen te enthousiasmeren voor sport. Op de Academie kreeg ik vakken als Anatomie en Fysiologie van de mens, wat een eerste inzicht gaf in de werking van het menselijk lichaam. Deze interesse bleef groeien en na een paar jaar lesgeven voelde het als een logische keuze om Fysiotherapie te gaan studeren.
 

De basisopleiding creëerde inderdaad een basis, maar ik wilde meer kennis, dus ging voor verdieping: de Master Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit in Brussel. De eerste jaren werkzaam in een eerstelijns Fysiotherapiepraktijk waar ik veel leerde van mijn opleider Geert Hoppenbrouwers. Ik maakte weer een stapje verder in de diepte, door te gaan werken als manueeltherapeut bij de vakgroep Orthopedie in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. Hier zag ik cliënten die vaak complexere blessures hadden opgelopen of bijvoorbeeld net waren geopereerd en vooral kwetsbaar waren. Na 10 jaar in het Meander werd een lang gekoesterde wens verzilverd en vestigde ik mij als zelfstandige bij de Fit Zone Amersfoort. De wisselwerking en overlap tussen de medische kennis en het aanleren van een goede manier van bewegen/oefenen/trainen zijn mijn inziens cruciaal voor het hoogst haalbare herstel van blessures. Samen met ons groeiende team blijf ik iedere dag doen wat veel voldoening geeft: mensen helpen!

Patrick Elenbaas Fysiotherapeut Amersfoort .jpg

Zo zou ik mijn drijfveren als Fysiotherapeut willen omschrijven: wetende dat niemand de volledige wijsheid in pacht heeft om langdurige, ingewikkelde blessures zomaar op te lossen, blijkt vaak na één behandeling duidelijke fysieke vooruitgang te kunnen worden geboekt. Daarnaast heeft de eerste behandeling tot doel een beter begrip van uw eigen klachten en eventuele oorzaken te krijgen. De huisarts of de medisch specialist heeft vaak te weinig tijd om een begrijpelijke uitleg te geven van uw klachten. 

Naast Fysiotherapie en Manuele Therapie is de opleiding Mylogenics sterk van invloed op mijn behandelwijze. Mylogenics kenmerkt zich door onderzoekstechnieken die snel helderheid geven over de oorzaken van uw klachten. De behandeltechnieken hebben een direct positief effect en de behandeling leidt meteen tot meer bewegingsvrijheid van bijvoorbeeld een schouder, of een vermindering van pijnklachten. Het is geen doel op zich, maar een behandeltraject bij mij is zo kort mogelijk. Wanneer een aanpak werkt moet dat direct merkbaar zijn. Is dit niet het geval zullen we de strategie veranderen voor meer resultaat.

Soms moet je een beetje geluk hebben in het leven. Ik heb het getroffen met mijn collega’s van The Fit Zone. Sinds april 2019 ben ik verbonden aan Fit Zone. Daarvoor werkte ik gedurende 10 jaar in het Meander Medisch Centrum en specialiseerde mij verder in schouder-, knie-, heup- en wervelkolom klachten. De personal trainers van The Fit Zone zijn uitzonderlijk in hun vak en eveneens resultaatgericht. Onze overlap van kennis en kunde over het menselijk lichaam, voeding, training en revalidatie zorgt voor een krachtige mix van mogelijkheden voor u om het gewenste resultaat en herstel (snel) te bereiken. We zijn een hecht team en een goede relatie met onze cliënten en elkaar is voor ons essentieel. Ik hoop u bij The Fit Zone te ontmoeten!

Lees het verhaal van de andere coaches